uitstapje naar Pingyao Ancient City
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
09 April 2007 | China, Taiyuan
Na weer een uurtje in de bus (het werd ondertussen wel erg warm..), kwamen we aan bij Pingyao Ancient City. Daar hadden we eerst een lunch, was erg lekker. Daarna mochten we zelf een uurtje rondlopen, maar wederom vond ik het maar een rare bedoening. Het enige wat in deze eeuwenoude stad opviel waren de vele marktkraampjes, heel leuk, daar niet van, maar daar hadden we toch niet zolang voor in de bus gezeten! Misschien dat het gewoon aan ons lag, want er was een grote stadsmuur die we konden beklimmen. Vanwege tijdsgebrek hebben we dat niet gedaan, dus misschien dat we daardoor het mooiste gedeelte zijn misgelopen.
Het (hele grote) huis van de familie Qiao, de 3e stop van de dag, was wel erg de moeite waard gelukkig! Hier was de rondleiding een stuk beter, en kreeg ik echt een idee van hoe die mensen honderden jaren terug hebben geleefd. In de kamers stonden ook allerlei attributen, zoals kleding die ze vroeger droegen. Ik had mn fototoestel niet mee, dus heb op dit moment niet zoveel foto's. Misschien dat er later meer bijkomen van anderen!
Het karaoke op zaterdagavond was trouwens echt heel grappig :D (foto's volgen later..) Ik had verwacht dat we in een grote bar zouden zitten met anderen erbij, maar we kregen ons eigen kamertje. Was opzich ook wel heel grappig, maar had het ook wel leuk gevonden om Chinezen te horen zingen! :D Blijkbaar vinden ze het hier leuker om allemaal apart te zitten, de eerste avond in Beijing hadden we in een restaurant ook onze eigen kamertje, heel apart!
Ik ga weer stoppen, tot later!
09 April 2007 - 18:14
Margot:
Hej meissie, wat leuk weer wat te lezen en wat foto's te zien.
Minder dat de uitstapjes wat minder zijn en dat sommige dingen tegenvallen. Hopelijk gebeurt dat niet al te vaak ;).
Maar zo te lezen zie je wel veel... ook weer lange busreizen, dan zie je toch wat van het land!
Haha wel jammer inderdaad dat je in een apart kamertje zat met karaoke, volgens mij is het echt grappig die chinezen die zingen :).
Meis veel plezier.
Knuffel! -
10 April 2007 - 13:44
Willemijn:
Hey!
Wat leuk om zo te zien wat je allemaal doet. Leuke foto's ook! Ben benieuwd naar de karaoke foto's ;)
Hoop dat je het nog steeds naar je zin hebt daar.
Groetjes van Willemijn -
10 April 2007 - 18:23
Martje:
het is zo leuk om te lezen wat je daar allemaal doet! hier gebeurt eigenlijk niets, maar jij maakt leuke dingen mee! :D
wat ga je de komende tijd voor dingen doen?
geniet er maar van! :) kus