onze eigen expeditie is begonnen..! - Reisverslag uit Qufu, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu onze eigen expeditie is begonnen..! - Reisverslag uit Qufu, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu

onze eigen expeditie is begonnen..!

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

15 Juni 2007 | China, Qufu

Beijing, 9 juni, 22.45
we zitten in de volgepropte nachttrein naar Qingdao, 10 u lang op n kaarsrechte stoel, te midden van zo'n 200 nieuwsgierige Chinezen. de hele nacht lang constant minstens 1 paar ogen op ons gericht, 2 vervelende mannen tegenover ons, maar gelukkig een vooruitzicht dat niet beter kan: 7 wk lang ultieme vrijheid. Met als eerste bestemming: het strand van Qingdao!

1e dag op t strand zo gruwelijk verbrand (waren ons vergeten in te smeren.. blijven blond he ;) ) dat we de andere dagen gedwongen in de schaduw hebben moeten doorbrengen.. haha we hebben ons lesje hopelijk wel geleerd! Afgelopen 2 dagen in de bergen van Tia Shan gewandeld, was echt heel erg mooi. Heb op dit moment wel spierpijn in mn kuiten van alle traptreden. Het waren er veeeeeel! (zie foto's die later volgen, de batterij van de camera is op dit moment leeg:) )

Gaan vandaag en morgen Qufu, geboortestad van Confusicus, ontdekken en daarna waarschijnlijk door naar Jiuhua Shan, berg met boeddhistische tempels.

Verdere bestemmingen (voor degenen die het leuk vinden ons op de kaart te volgen :) ): Shanghai, Putuo Shan, Hongkong, provincie Yunnan (weten nog niet precies wat we daar willen gaan doen :) ), Chengdu (panda's checken!), Songpan (met paarden door de bergen trekken!! ), Datong en hopelijk TIBET! Gaan proberen dat in Shanghai te regelen, maar zou nog wel eens lastig kunnen worden. Twee weken geleden mocht geen buitenlander Lhasa meer binnen komen, omdat, volgens de mevrouw achter de balie bij de tourist information, "een Amerikaan een Lama zou hebben gestolen" (ware verhaal was waarschijnlijk omdat er opstanden zijn geweest in de hoofdstad, hoorden we van n Ned. meisje dat ook graag naar Tibet wil)

Maargoed, eerst genieten van alles wat we nu meemaken! Hoop dat ik snel foto's en filmpjes kan posten, tot snel!

ps. thx voor jullie lieve reacties, doet me goed! we hebben nu n chinese sim trouwens: 13522282671. (er is wel 6 u. tijdsverschil, dus niet 's middags gaan bellen :D!)

• 15 Juni 2007 - 09:25

Moeders:

hai lievie!!
    Tjonge wat klinkt dat goed zeg! (moesten wel n beetje lang op dit bericht wachten he....Maakt t nog spannender.....)
    Lijkt een beetje op onze reis in Thailand toen he? Heerlijk hoor!! Ook nu gewoon blijven insmeren he!! Stuur je nog een mailtje zo...Veel plezier hoor. Kusjes en knuffeltjes mama

• 15 Juni 2007 - 10:18

Leonie:

Hey Maaike!
    Wat een mooie foto van jou en XingXing, precies zoals het was! De weg die jullie gaan reizen lijkt me prachtig, ik blijf jullie volgen via je weblog!

Liefs,
    je ex-reisgenootje

• 15 Juni 2007 - 15:29

Jaapje:

Ha Klump!
    Oh oh oh, al zoveel jaar keukenprinses en nog laat je jezelf aanbakken.
    Wat moet er van jou terechtkomen, vraag ik me weleens af.

:D

Als je Tibet weet te bereiken, doe dan vooral de groeten aan Brat. Wie weet heeft hij er inmiddels wel een paar nakomelingen rondlopen...hahahaha!

Veel plezier lief!

• 16 Juni 2007 - 20:00

Zussie:

hey lieve zus!
    Net terug van de reunie op het nieuwer amstel! Was errug gezellig!!! Leuk om iedereen onder het genot van een biertje weer eens te spreken! Weer heel wat 'dates' afgesproken met Esther Bredius, Maaike de Roode, Staphanie en ook een erg genant moment... maar dat maik ik je nog wel. :) Verder leuke verhalen opgehaald en iedereen weer leuk gesproken! Voor jou: Loek Verhaar vroeg naar je! Hoe het met je ging en wat je nu deed (ik wist nieteens dat hij wist dat we zussen zijn! :) ) Hij vond het super dat je in China zat, heb vol trots over je verteld :) Ik moest je de groeten doen en volgend jaar mag hij met een voetbal-ploegje van het N.A. naar Beiing, als hij info nodig had zou hij je bellen... :)
    Hey lieverd, vermaak je goed, doe voorzichtig en we mailen of bellen snel weer! (ik hoorde dat je Japie net gesproken had, leuk!) Heb trouwens aan de kids op de merenhof vandaag over je verteld en wat je aan het doen was, riep een meisje meteen: Mag zij ook wel bij mij komen helpen hoor! Lief he?! Ben trots op jou!!! Dikke kus van je zus! (en ook vast van mn vriendje, maar die is Baantjer aan t spelen met zijn werk in de stad :) )

• 16 Juni 2007 - 21:11

Margot:

hej meissie, heb je net de foto's bekeken :) Echt zo vet!! Volgens mij heb je het wel naar je zin, lachende gezichten van jullie haha!
    Have fun!
    liefs, M

• 18 Juni 2007 - 10:38

Lucielent:

hadie maaike,
    Ik ken je alleen van de foto, en je stem hoor ik nu dikwijls op de achtergrond als ik jullie bel. Zo te horen en te zien hebben jullie het wel goed samen. Ik wens je samen met Violet een onvergetelijke reis. Liefs van het moedertje van violet. ps. Wat maak je trouwens mooie fotoos!!

• 19 Juni 2007 - 21:30

Valentine:

ik ben zo onder de indruk chick! Dat Doet maar!! nou, tis je gegund hoor;)
    dat jij dit maar even mooi allemaal mee mag maken!!
    ik zit zelf in de zware tentamentijd. dat is wel ff wat anders:S

KUS

• 24 Juni 2007 - 18:48

Chantal:

nihao Maaike! Eindelijk ook jouw weblog gevonden. Leuk om te lezen en te zien :) Veel reis plezier nog!

Liefs, Chantal

• 25 Juni 2007 - 09:25

Rianne:

Hee Maaike, ben blij voor je dat het gelukt is een leuke reismaatje te vinden om het land (en misschien nog andere landen) verder te verkennen. Ik wens je veel plezier en hoop nog vele verhalen te lezen en fotos te zien!
    Liefs