Damn lucky!
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
04 Juli 2007 | China, Kunming
Voel me echt damn lucky dat ik dit mag meemaken. Lucky omdat ik van dichtbij kan zien en voelen wat het betekent om in deze cultuur te leven. Lucky omdat we alle vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen. Lucky omdat ik voor het eerst van mijn leven voel hoe het is om als buitenstaander beschouwd te worden, het constante gestaar wil zelfs na 3 maanden nog niet wennen. Lucky omdat ik leer hoe verschrikkelijk belangrijk communicatie is. Vaak is het gewoon niet mogelijk om met mensen te praten,omdat we niet dezelfde taal spreken. Het moment dat ik ' Help! ' riep in een stressvolle situatie in het weeshuis, en dat niemand reageerde omdat ze het woord gewoon niet herkenden, zal ik echt nooit vergeten. heb me zelden zo wanhopig gevoeld als op dat moment.
ik voel me lucky omdat ik deze reis samen met Violet maak, voel me soms echt stoer als we over straat lopen; 2 jonge blonde meisjes in china, die 's ochtends nog niet weten waar ze 's avonds gaan slapen,en die de mooiste plekken van china zien.. heerlijk gevoel! :D
en ik voel me damn lucky omdat ik nu echt besef hoe goed het leven in nederland is. hier zie je oude mensen die niet meer rechtop kunnen staan, omdat ze letterlijk hun hele leven lang al gebukt gaan onder zwaar lichamelijk werk.
..en in nederland zeuren we over het weer.. (het regent trouwens de hele tijd, hoorde ik? :D)
04 Juli 2007 - 16:20
Marike:
ben benieuwd....
alles goed met je? lekker op reis? of lekker bijna naar huis?
veel liefs van mij -
05 Juli 2007 - 07:30
Margot:
Gelukkig ben je zo lucky :). Echt zo vet dat je dit allemaal mee mag maken, ben echt wel jaloers hoor (in positieve zin ;)).
Nou stoere meid, geniet er nog van. Zal je het weekend weer mailen!
Liefs, M -
05 Juli 2007 - 13:27
Anke:
Lucky you! :) Maar wel... verdiend lucky! :) Leuk om weer een beetje te kunnen lezen wat je hebt gedaan. Ik hoorde van mam dat je gister een chat-meeting had met mama thuis en papa op zn werk, lachen! Ik ga je wel even mailen, enne... t regent hier inderdaad nog steeds de hele dag... :(
Kus kus! -
05 Juli 2007 - 17:57
Ayla:
Maar je verdient het hoor!! geniet nog maar eventjes van en lach maar hard dat wij in de regen zitten! Maar het is nu wel al een halve dag droog :P
Xxx -
06 Juli 2007 - 09:12
Denise & Anita:
Hey Maaike!
Echt gaaf om te lezen wat je allemaal meemaakt! En de foto's zijn natuurlijk ook helemaal top! Enjoy!
Liefs, Denise & Anita -
13 Juli 2007 - 10:34
Nick:
mooi, gaaf, stoer, lucky, alles wat je meemaakt!!!!goed hoor.
practisch: vanaf welke datum wil je weer ingedeeld worden?
moet gauw aan schema voor ne de vakantie beginnen.
groetjes nick
13 Juli 2007 - 16:47
Jelte:
hey ladies, lekkere plaatjes zeg :) ik wil ook naar zuid china! ben nu weer ruim twee weekjes in NL en ga echt WEL terug.. -
16 Juli 2007 - 09:10
Moedertje Van Violet:
hadiemaaike, Het is dubbelop genieten van de china-site. Jouw berichten en fotoos en van violet. We hoorden dat we na aankomst op schiphol nog even bij je ouders langs gaan? Lijkt ons reuze gezellig! Tot volgende week vrijdag dan omhelzen we elkaar. Goeje terugreis. Liefs van Lucie.
18 Juli 2007 - 07:00
Maria:
Hej Maaik,
Leuk allemaal he!! Geniet nog maar goed van de laatste weken!
xxx -
24 Juli 2007 - 12:56
Marl:
Ha Maaike & Violet,
Aan de verhalen en de foto's te zien zijn jullie er nog een ongelofelijke ervaring aan vast aan't plakken! Toch wel vreemd idee dat jullie er nog steeds zitten terwijl ik al lang en breed terug ben en China al heel lang geleden lijkt....
Geniet er in ieder geval nog van!
Groetjes, Marloes.