Kuuroord in China! - Reisverslag uit Houma, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu Kuuroord in China! - Reisverslag uit Houma, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu

Kuuroord in China!

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

06 Juni 2007 | China, Houma

Gister ben ik op onze laatste dag in Houma samen met Marike naar het zoutmeer van China geweest. Een hele leuke ervaring!

Om 9.30 gingen we, bewapend met n papiertje waarop in het Chinees onze bestemming stond, op weg naar het treinstation. Daar aangekomen wisten we even niet zo goed waar we naartoe moesten. Het blijft raar dat je gewoon niks kun lezen hier, Chinese tekens zijn echt een groot raadsel voor me :)

Bij een loket het papiertje gegeven, opgezocht in het 'Wat & Hoe in het Chinees' (onmisbaar boekje!!) "hoe laat vertrekt..." , en de mevrouw begreep gelukkig meteen wat me bedoelde! Eerstvolgende trein vertrok echter pas over 2 u., dus buiten bij de busstaanplaats gevraagd welke bus naar yun cheng si hai ging. We werden van de 1e bus naar n andere gestuurd, en vanaf daar naar een andere bushalte wat verderop. daar stonden zo'n 10 bussen naast elkaar, incl. met mannetjes ervoor. wij op de gok 1tje uitgekozen, en die vertrok inderdaad - over 5 min.- naar yun cheng... wij vonden het een beetje verdacht dat het zo soepel verliep, Chinezen zeggen wel eens vaker iets wat achteraf toch niet helemaal klopt..! maar de bus vertrok inderdaad na n kleine 10 minuten, en na 2 u. lekker uit het raam kijken en een beetje slapen kwamen we aan in yun cheng! vanaf daar ons via een geinig karretje naar si hai( = zoutmeer) laten brengen, lag aan de rand van de stad. Ik had nog nooit een zoutmeer gezien, en t zag er echt heel apart - en een beetje troosteloos - uit.

We werden voor het hek afgezet en moesten toen een lange laan aflopen. kwamen nog langs een paar mooie bordjes, zie foto's! binnenaangekomen bleek het nog niet zo simpel om uit te leggen wat we precies wilden, dus uiteindelijk maar gewoon gedaaan wat de vrouw ons aanbood; zoutbad en moddel iets voor 10 euro.

omgekleed, nog even snel een foto gemaakt en op weg naar het zoutbad! dat was echt heel cool; je blijft gewoon drijven! in het begin moest je wel even uitvinden hoe je je moest bewegen, was echt heel grappig om te zien hoeveel moeite sommige Chinezen ermee hadden! na n half uurtje onder de douche gewgaan, al t zout er weer af gespoeld :) door een koude gang weer terug gelopen, naar het moddergebeuren. dat was echt heel grappig, je kreeg een bakje met modder waarmee je jezelf moest insmeren. was echt leuk om te doen! toen we helemaal bruin waren geposeerd voor de foto en de sauna ingegaan om op te drogen. binnen in de sauna was het echt een grappig gezicht, we leken net allemaal monstertjes! na een half uur was de modder eindelijk opgedroogd, en konden we t onder de douche er weer vanaf sloepen. was echt heerlijk, voelde me zo schoon na 2 mnd. china! nog even in de sauna gezeten, lekker lang gedouched en weer aangekleed. om half 5 op weg naar huis gegaan, kregen een lift van een mevrouw naar het busstation, echt zo lief! in het busstation even wat gegeten, en toen naar de bussen gelopen. onderweg sprak een dolenthousiast meisje ons aan in het engels " welcome to china! where are you from?" aan haar gevraagd of ze wist welke bus terug naar houma ging, zij met ons mee naar de ticketinformatie, daarna rennen naar de bus, want hij zou binnen 2 min. vertrekken. perfecte timing dus!echt heel erg leuk dat de mensen je hier zo helpen, geeft vertrouwen voor onze reis straks! Rond 20.15 kwamen we weer aan in houma, taxi's stonden al klaar toen we de bus uitstapten. van de 5 chauffeurs de leukste (:p) gekozen, die dat met een luid " JEEJ!!" vierde, echt zo grappig! hij was zo trots dat ie ons had 'gewonnen'! nog even met hem op de foto geweest, en toen werd ie helemaal gek! hij wilde de foto heel graag hebben, maar hij had geen emailadres (of hij begreep ons niet..) we hebben wel zn telefoonnummer.. ;)

• 07 Juni 2007 - 17:32

Margot:

Ooh wat zou dat heerlijk zijn geweest zo'n kuuroord!!! Ben jaloers ;) haha.
    Mail je het weekend weer :)!!

Liefs, kus

• 08 Juni 2007 - 09:43

Willemijn:

Oooo wat heerlijk om zo te relaxen. Ik wil dat ook wel :) Heb tijdje niks van me laten horen, heb megastress weken hier op school. Bijna klaar :)
    Ik lees wel al je verslagen hoor :)
    xx Willemijn

• 09 Juni 2007 - 03:57

Marike:

hej lieve maaike!

hebben jullie 10 uur hard seat overleefd?!
    wij deden helaas vijf uur langer over onze vlucht, maar die was verder wel prima.
    ik mis je nu al en hoop snel nieuwe verhalen te kunnen lezen.

heel veel liefs van mij

• 10 Juni 2007 - 16:02

Ayla:

aaah ben jaloers!!! klinkt allemaal super!! Veel plezier nog!!!!!!

Xx Ayla

• 11 Juni 2007 - 16:44

Kim V R:

Hey Maaike wat cool dat je door China reist. Stoer hoor! Zo te horen heb je het wel naar je zin! Have fun!
    Liefs Kim

• 12 Juni 2007 - 09:22

Reizen Magazine:

"vorig jaar juli werd, 1 jaar eerder dan gepland, de qinhai-tibet spoorlijn geopend.
    meer dan duizend km rails op hoogten van 4000 meter en meer. zo hoog dat de trein is uitgerust met een hogedruksysteem en een aangepaste zuurstofvoorziening."

"om de reizigers veilig door de zuurstofarme lucht van tibet te vervoeren, hebben de rijtuigen een soort hogedruksysteem zoals vliegtuigen dat ook hebben en heeft iedere passagier een eigen zuurstofaansluiting onder de stoel."

" de qinhai-tibet express vertrekt in feite vanaf drie chinese stations: spoorwegstation west in beijing, chengdu (in shechuan) en lanzhou (in qinhai). de totale reis, van beijing naar lhasa, duurt ongeveer 48 uur en gaat over 4046 km spoorrails."

"hard sleeper : euro 80, soft sleeper: e 120, gewone zitplaats e 40"

uw reisagent m