Wutai Mountains
Door: Maaike
Blijf op de hoogte en volg Maaike
15 April 2007 | China, Taiyuan
Ben net terug gekomen van een weekend in de bergen, gingen de Wutai Mountains bekijken. Zaterdagochtend al om 8 uur vertrokken, was wel erg vroeg.. Busreis duurde lang (we kwamen ook nog in n file terecht, dus waren echt 5 u onderweg), maar was wel heel mooi. Je krijgt echt een goede indruk van t land als je er zo doorheen rijdt; er is hier heel veel droogte, maar toch zie je overal langs de weg mensen die boompjes (soms zijn het niet meer dan lange stokken) aan het planten zijn. Het ook voor het eerst een boer zien ploegen op de 'oude' manier; met een ezel voor de ploeg. Echt heel fascinerend om te zien hoe die mensen leven.
Op zaterdag hadden we een erg druk programma; we hebben geloof ik wel 20 tempels gezien. t Was heel erg mooi, maar wel erg toeristisch (wel allemaal Chinese toeristen, buitenlanders zijn erg schaars hier!i.p.v foto's te maken van de tempels, werden wij dus ook vaak op de foto gezet..) Het engels van de gids was niet zo heel goed (gelukkig wel een stuk beter dan dat van de meeste Chinezen) dus soms was t me niet helemaal duidelijk wat er nou zo speciaal was. We waren gewaarschuwd voor de kou, maar dat er zelfs in t restaurant en in het hotel geen verwarming zou zijn, had ik niet verwacht! Iedereen lag 's nachts dus echt onder 3 dekens te slapen.. t was onder t vriespunt!
Vandaag (zondag) hebben we 1 van de toppen van de berg via een trap van 1080 treden beklommen, was echt heel tof. Zoals op de foto's te zien is lag er dus sneeuw, was echt heel erg mooi! Bovenaan weer tempels bekeken, en veel foto's gemaakt. Weer beneden met de bus naar nog een andere tempel gereden. Daar waren we bijna de enigen, was echt heel erg mooi. Zo zou een tempel ook moeten zijn; met rust en zonder allemaal pratende, fotograferende mensen..
Maar ik moet weer gaan! Hoop dat ik er morgen nog wat meer foto's op kan zetten :)
15 April 2007 - 15:51
Moeders:
idd prachtig schat!! Gelukkig had je wel je warme mutsje mee..Zal v.d week meteen weer kijken...dank voor je lieve smsje!!
Knuffel -
15 April 2007 - 18:45
J:
Hi Klump!
Toffe foto van die trap...mooi hoor!
Vanuit een heet Nederland,
Gegroet.
15 April 2007 - 20:39
Vader:
hoi klup
ik ben blij dat je t leuk hebt en gezond bent'mooie foto's
mama gaat morgen als eerste. ik mail zodra ik iets weet
kusjes -
16 April 2007 - 14:27
Carolien:
Dag lieve Maaike, leuk om zo af en toe even te lezen over je wederwaardigheden. Het klinkt allemaal superspannend en interessant. Geniet er maar van. Voor ons echt leuk om zoveel over China te horen en ervan te zien. En ook natuurlijk heel fijn dat je je avonturen tot dusver hebt overleefd.
Tot gauw, veel liefs van Caro Fuad Bina en Shiba -
16 April 2007 - 21:12
Nel:
hai lieve maaikie.
wat interressant om op afstand jouw verhalen te lezen. geweldig toch?
Mama is vandaag geopereerd en volgens de arts komt alles goed.
veel plezier in china en ik kijk binnenkort weer op je website.
liefs piet en nel -
17 April 2007 - 10:51
Willemijn:
Ziet er echt mooi uit daar! Echt mooi landschap. Ben wel beetje jaloers op je hoor ;) Het ziet er idd erg koud uit. Wel een verschil met hier dit weekend. Ik hoop dat je nog steeds geniet daar!
xx Willemijn -
19 April 2007 - 08:57
Zussie:
Hey lieve zus!
Was gezellig gister he, ff ouderwets kletsen aan de telefoon! Ik ga gauw kijken naar goedkope bel-sites, kunnen we misschien wat vaker bellen. Mooi zeg die tempels zo in de sneeuw! Wij zien die tientallen mensen eromheen niet, word er hier wel al rustig van, hihihi :) Mam mag waarschijnlijk vandaag al naar huis, gezellig! Het gaat erg goed, de echte pijn in haar been is weg! Jeej!!! :) Hopelijk nu rustig aan een stukje beter met de knie enzo, zou fijn zijn he!
Hoe is het trouwens met het eten met stokjes? Lukt dat al een beetje? Moeten we straks thuis nou ook met stokjes gaan eten? Laat het me dan ff weten, ga ik hier vast oefenen!
Nou veel plezier je laatste daagjes in de stad en daarna op de naar de boeren! (kun je daar ook internetten op het platteland?)
Dikke kus!!! (ook van Martijn!) -
20 April 2007 - 08:24
Frboumans:
mooie fotos lief hoor -
20 April 2007 - 18:52
Huizeboumans:
Hieperdepiep HOERA!!!!!!!!!!!!!!!
Negentien kusjes, knuffeltjes, pootjes, kopjes van papa, mama, jelle, nesta, siepie, rooie, klaasje, robert en de vissen.............. -
20 April 2007 - 20:17
Rianne:
Hee Maaike! Nederlandse tijd ben ik iets te vroeg, maar geloof dat je in China al jarig bent! Dus; GEFELICITEERD! Zal wel anders zijn zon verjaardag zonder familie en vrienden (van hier). Maar ze hebben daar vast wel taart (of iets wat er op lijkt) dus geniet r van!
KUS Rianne
ps. blijf vooral stukjes schrijven en veel fotos maken, ik lees het elke keer weer met plezier!