op t platteland! - Reisverslag uit Taiyuan, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu op t platteland! - Reisverslag uit Taiyuan, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu

op t platteland!

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

29 April 2007 | China, Taiyuan

Daar zit ik dan op t platteland! Het was echt even wennen de eerste dagen, het is totaal anders dan in de grote stad. Heel rustig, bijna geen verkeer (al blijven de chinezen vasthouden aan het standaard toeteren wanneer ze voorbijkomen, weet echt niet waarom ze dat zoveel doen), we kunnen hier echt even bijkomen!

We slapen in een klooster, met zusters die voor ons zorgen. Eten is erg lekker, al is het wel veel van hetzelfde. gelukkig hebben we nu kunnen regelen dat we 's ochtends iets van pap krijgen ipv. rijst, want 3 x per dag rijst is een beetje te veel van het goede! En ik heb afgelopen donderdag pancakes gebakken, was ook heel lekker! Elke dag blijft er namelijk iemand van de groep achter om samen met de zusters naar de markt te gaan, en daarna zelf de lunch te maken. Dus we hebben naast pannenkoeken ook al n keer patat gehad! :D

Het lesgeven op de school is echt super, we hebben nu 3 dagen achter elkaar de kleuters gehad. De oudere klassen hadden deze week namelijk examens, dus die hadden geen tijd. Erg jammer, want volgende week hebben ze n week vakantie.. dan gaan we wel 2 middagen organiseren met spelletjes en wat liedjes leren. Die laatste week kunnen we dan hopelijk echt een beetje gaan lesgeven.

Maar de kleuters deze week waren ook heel tof, ze zijn heel enthousiast, schreeuwen echt heel hard het ABC en de liedjes mee. Vaak kun je ze niet eens verstaan omdat ze de letters heel anders uitspreken, maar t is zo grappig om ze te horen! Sommige slapen de hele les, dat is hier heel normaal. Kinderen maken ook echt lange dagen, soms moeten ze al om 6 u. opstaan omdat hun ouders op het land moeten werken. En de school eindigt om 5 u.. niet te vergelijken met Nederland dus! Ze hebben hier ook echt geen poppenhoek voor de kleuters..

Het werken op het platteland is nog best wel zwaar.. dat valt echt tegen! Volgende week moeten we dat 2 dagen 's ochtends en 's middags doen.. ben benieuwd of dat zal lukken, helemaal omdat het 's middags echt heel warm is hier!

Volgende week hopelijk een beter verslag van hoe het er op een Chinese school aan toe gaat, moet nu weer gaan,gaan straks nog even eten met de hele groep, en daarna weer terug naar Liu Yu (ons dorpje)! Kan dus ook maar 1x per week op internet, elke zondag als we in Houma zitten.

Tot volgende week!

• 29 April 2007 - 10:51

Zussie:

Hey lieve zus!
    Wat een leuke verhalen en leuke foto's!!! Volgens mij heb je t prima naar je zin, je ziet er in ieder geval HAPPY :) uit! Leuk hoor die kleutertjes, ik hoorde van Japie dat je ook nu kunt filmen dus ben benieuwd naar die Chineese schreeuwstemmetjes :)!
    Hier alles goed, nog steeds erg mooi weer! Afgelopen week ben ik op kamp geweest met 8 kids naar Zeeland (5 begeleiders) was érg leuk! Nu weer lekker thuis en dinsdag weer naar Zeeland met Martijn + fam, ook gezellig! Maar eerst natuurlijk vandaag VOETBALLEN! Belangrijke dag voor Ajax (Tee kwam hier net ff langs, die is op weg naar Willem II, was ook helemaal HAPPY :)) en natuurlijk Nauti, misschien toch niet degraderen??? We gaan kijken, pap haalt me zo op (ze moeten uit) en dan lekker de zon in. Morgen Koninginnedag, gaan jullie de kids ook oranje smincken? We zullen hier ook op jou proosten! Zet m op, veel plezier!!!!!!!!!!!!! Ik hoop snel te kunnen bellen, weer ff kletsen!:) :) :)

Dikke kus lieverd! -SMAK!-

• 29 April 2007 - 12:04

Mama:

hai lieverd!
    wat lief he die kleintjes!!
    Zo dus dit is t echte chinese werk he, zo op t platteland en dan zo'n dorpje met dat pleintje(markt?). Worden daar alle boodschappen gehaald of gaan ze ook wel naar de stad? Ik miste de foto met de pancakes..... hebben de nonnetjes die ook gegeten?
    Ik ben niet meegegaan naar voetballen omdat t te lang duurt voor we weer thuis zijn en omdat we zouden bellen he!! Dus zonder technische ondersteuning van Jelle ga ik proberen de skype op te starten van zijn laptop....
    knuffels lievie!

• 30 April 2007 - 21:10

Japie:

Drie Boumansjes op een rij.
    Leuke update! Ben kapot van t weekend en Koninginnedag (nog de groeten van Trixie), dus ga nu lekker pitten.
    Nauti is gebleven, das het beste nieuws vanuit NL. En de zon is nog altijd erg enthousiast...

Kus

• 30 April 2007 - 21:13

J:

Mooie foto's trouwens!

• 04 Mei 2007 - 19:31

Valentine:

jaaa kben nog steeds jaloers;)

• 05 Mei 2007 - 09:51

Zussie:

Hai lieve Klein,
    heb je mn smsje gisteren ontvangen? Ik weet namelijk niet op welk nummer ik je nu kan bellen... :( Nou ja, morgen ben je waarschijnlijk weer in town, dus kun je misschien even op internet, als je niet kan terug smsen, wil je dan via de site of mail laten weten hoe ik je kan bellen?
    Gaat ie nog steeds goed daar? Ben benieuwd hoe je het de afgelopen week hebt gehad. Hier was t een leuke week, uitslag van Ajax was natuurlijk minder, van Nauti wel weer top en Koninginnedag was errug gezellig! Ook Zeeland was heerlijk, we hebben nog steeds mooi weer (al een week of 4 niet geregend ofzo, weird!) en het was erg gezellig met die kleintjes.
    We bellen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Dikke kus van Martijn en mij!!!!!!!!!!!!!!!