Laatste week op het platteland! - Reisverslag uit Taiyuan, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu Laatste week op het platteland! - Reisverslag uit Taiyuan, China van Maaike Boumans - WaarBenJij.nu

Laatste week op het platteland!

Door: Maaike

Blijf op de hoogte en volg Maaike

20 Mei 2007 | China, Taiyuan

heey!
Het is even geleden, maar had eerder geen tijd om wat te posten. De tijd gaat echt rap hier, ik ben nu alweer een week aan het werk in het weeshuis! Nog een kleine 3 weken en dan zit de China expeditie van Code-X er alweer op. Gelukkig begint dan mijn eigen expeditie door China, samen met Violet ga ik nog 7 weken doorreizen :D Dus er zullen nog een hoop verhalen volgen..!

De laatste week op het platteland was erg relaxed, we mochten elke dag 's middags lesgeven, dat was echt ontzettend leuk! Heel leerzaam ook, ik had eigenlijk helemaal geen ervaring met lesgeven en opeens sta je voor een klas van 30 Chinese kids! Gelukkig kwamen we er snel achter wat wel, en wat vooral ook niet werkte: het liedje van 'I don't know much about history, I don't know much about biology' was toch nog wat te lastig! Pictionary vonden ze daarentegen weer helemaal geweldig :)

Op de laatste avond hebben we een barbeque georganiseerd voor de zusters, met eigen gemaakte aardappelsalade, groentestokjes, ananas, zelfgebakken knoflookbrood, salade en zelfgemaakte patat met mayonaise. Echt heerlijk! De zusters vonden het ook heel leuk (en lastig :D) om met mes & vork te eten, dat doen ze normaal nooit. Het doorfluisterspelletje was echt heel grappig om te doen, vooral de Engelse woorden veranderden in een compleet ander woord, met dank aan de uitspraak van de zusters :)

De laatste ochtend op het platteland ben ik om 5 u opgestaan met Marike, we wilden nog een wandeling maken en dan voor het ontbijt van half 8 weer terug zijn. Dat streven hebben we niet helemaal gehaald: om 9.45 kwamen we weer terug en hadden we nog 3 kwartier om te eten, te douchen en al onze zooi in te pakken! Dikke stress, zie foto's :D

Met het afscheid een knuffel aan de zusters gegeven (ging niet helemaal gemakkelijk, ze zijn t niet zo heel erg gewend geloof ik :)), en op naar Houma!

• 20 Mei 2007 - 15:01

Margot:

Leuk weer wat te lezen :)
    Echt heel vet dat je nog zo'n 7 weken gaat rondtrekken.. wel jammer voor ons hier in NL haha ;)!!
    Meis ik ga je mailen!!!
    Kus

• 21 Mei 2007 - 10:25

Erica (do.av Alleman:

Hey Maaike. Wat ontzettend leuk om zo je verblijf en al je belevenissen op de voet te kunnen volgen. Wat een indrukken! Wat een ervaring! Helemaal te gek. Vooral het lesgeven aan de kleutertjes en de wat oudere kinderen lijkt mij super! Ben echt heel benieuwd naar je volgende berichten over je werk in het weeshuis en natuurlijk ook naar je foto's. Groetjes

• 21 Mei 2007 - 16:26

Iris:

Hey maaike!

Echt leuk wat je allemaal meemaakt een mooie foto's ook. Ik wens je nog hééél veel plezier de komende weken!

groetjes

• 22 Mei 2007 - 14:07

Maaike:

Hee Maaike, ik msn nu ook met je, maar ik wilde toch even laten weten dat ik elke keer weer geniet van je verhalen! Ook super dat je een reismaatje hebt gevonden en dat je nu nog langer gaat genieten van China! Hoor net dat je zo gaat slapen, dus weltrusten!
    KUS Rianne

• 22 Mei 2007 - 14:07